Allmän

Mitt eget erfarenhet av rekrytering kommer från läkaruthyrning och jobb som överläkare på en läkarcentrum. Jag har gjort hundratals arbetskontrakter huvudsakligen i hälsovården men också bl.a. i jourkretsar.

Coronaprovtagare sökes akut till Utsjoki. Packa din ryggsäck och gå ut i naturen!

Det är dyrt och krångligt att söka en ny arbetstagare. Rekrytering framskrider så långsamt att den potentiella arbetstagaren hinner hitta flera andra jobb i väntan. Som tur finns MediMatcher som kan hjälpa med detta!

Inom hälsovårdsbranchen sköts rekryteringen fortfarande huvudsakligen med väldigt traditionella metoder. En stor del av arbetsgivare försöker nå arbetstagare med platsannonser om lediga jobb på olika webbsidor och tidningar.

Nu kan arbetsgivarna och arbetstagarna mötas utan mellanhänder såsom rekryterings- eller personaluthyrningsföretag. I bästa fall minskar behovet för onödigt jobb, kostnaderna minskar och välmående ökar när arbetstagare hittar ett jobb som motsvarar deras önskemål, säger kommunikationschef Riikka Sirviö.

Den länge fortsatta urbanisationen har börjat få motkraft. Lugnet på landet känns som en vettig tanke för allt flera. Men vad är det som gör en arbetsplats så lockande att den lyckas knipa en sådan flyttfågel?

Avgörande är alltså att hur flexibelt kan arbetsgivaren anpassa sig till arbetstagarens önskemål och hurdana förmåner eller andra faktorer som kan påverka arbetstrivsel det finns. Detta klarnar lätt med hjälp av MediMatcher.

Stälvstyrnings tid på arbetsplatser börjar vara över – och det är bra så.